Wat als je prestaties stagneren door een niet optimale sporttechniek

Je traint hard en doet er alles aan om het maximale uit je sport te halen maar toch stagneren jouw prestaties omdat je de juiste techniek niet onder de knie krijgt. Herken je dit? Lees dan snel verder! Onze performance specialist Jeannette legt uit hoe je met specifieke stabiliteitstraining en verbeteren van motorische vaardigheden jouw prestatieplafond kan doorbreken.

Motorische vaardigen essentieel onderdeel prestatieverbetering
Motorisch optimaal bewegen is iets wat je kan leren. Dit doe je niet door alleen de sportbeweging veel te oefenen maar juist ook door je lichaam andere bewegingen aan te leren. Motorische vaardigheden verbeteren wanneer de hersenen op allerlei verschillende manieren worden gestimuleerd door het maken van onbekende maar toch voor jouw sport essentiële bewegingen. Als je beschikt over meer variaties in motorische vaardigheden dan zal je instaat zijn om de technische aanwijzingen van je trainer beter op te volgen en je techniek keer op keer verder aan te scherpen. Of je nou een teamsporter bent, hardloper, golfer, zwemmer, schaatser, goeie motorische vaardigheden vormen een essentieel onderdeel van prestatieverbetering.

Weten hoe je beweegt is essentieel om te kunnen verbeteren
Om erachter te komen hoe jij jouw lichaam aanstuurt, is het belangrijk een fysieke test uit te voeren. Aan de hand van de uitgebreide Performance Matrix test kom je te weten hoe jij je lichaam gebruikt. We analyseren de verbanden tussen je beweegpatroon, motoriek en de problemen bij de uitvoering van de juiste sporttechniek. Op deze manier kunnen we een specifiek en individueel verbeterplan opstellen volledig gericht op jouw situatie. Bij het uitvoeren van de oefeningen in ons trainingscentrum word je begeleidt door deskundige performance specialisten. Zij werken dagelijks met (top)sporters aan prestatieverbetering. Naast de trainingen die je uitvoert onder begeleiding, krijg je digitale oefeningen waarmee je thuis aan de slag gaat.

 

Gegarandeerd resultaat
Omdat we de manier waarop je jouw lichaam aanstuurt gedetailleerd in kaart hebben en zo gericht kunnen trainen, is er altijd resultaat. De reacties die we horen: “Nu ik weet hoe ik mijn schouder moet corrigeren, dus kan ik dat ook tijdens een complexe zwembeweging.” En “Ik ben me meer bewust van mijn houding en dat kan ik ook toepassen tijdens het hardlopen, nu snap ik pas wat mijn trainer bedoelt.” De kennis die je tijdens een Performance Matrix traject (testen en trainen) krijgt over het functioneren van jouw lichaam is een levenslange investering.

Stagneren jouw prestaties? Neem vrijblijvend contact op voor advies, we helpen je graag! Specifiek voor hardlopers organiseren we 10 april de workshop Maximaal rendement met de juist looptechniek. Meer informatie vind je hier.