Met zorg en toewijding talenten opleiden

DDD een vereniging met zorg voor goede opleiding

Maak kennis met DDD, kunstschaatsvereniging uit Dordrecht met een rijke historie en zorg voor een goede opleiding van talenten. Dit jaar bestaan ze 40 jaar. Met veel plezier en succes werken we al een aantal jaar met hun samen. Hoogste tijd om deze samenwerking eens te delen en hiermee te laten zien hoe wij verenigingen ondersteunen.

Verantwoord opleiden

Kunstschaatsen is een zo genaamde “jong specialisatie sport”, de talenten maken op jonge leeftijd al veel trainingsuren en nemen al jong deel aan wedstrijden. In veel andere sporten wordt daar pas in de pubertijd mee gestart. De trainsters van DDD zijn zich hier bewust van en streven naar een verantwoorde opleiding van de kinderen. Daarom zochten ze samenwerking op het gebied van blessurepreventie en ondersteuning in de motorische ontwikkeling.

“Kinderen moeten op een verantwoorde manier goed en veelzijdig leren bewegen om succes te kunnen halen in deze sport. Ook willen wij dat ze zonder blijvend letsel hun carrière af kunnen sluiten ” volgens trainster Nicole Goossens.

Kracht en lenigheid

Wij zijn het helemaal met Nicole eens en zetten ons in voor een verantwoorde opleiding. We werken aan preventie van blessures en optimale motorische ontwikkeling door wekelijks preventietrainingen, krachttraining en Pilates aan te bieden. In deze trainingen staat het leren bewegen centraal, je lichaam leren kennen en goed leren gebruiken. Dit is belangrijk als het gaat om balans maar ook als het gaat om lenigheid. De kinderen zijn vaak al heel lenig maar hebben de kracht nog niet om die lenigheid ook te gebruiken op het ijs. Denk daarbij aan het schaatsen met een volledig geheven been voor meer dan 5 seconden. Dat vergt niet alleen souplesse maar ook veel kracht.  Juist dit soort elementen kan je verbeteren door gerichte krachttraining te doen.

Pilates

Voor de schaatsers(sters) die op het hoogste niveau willen presteren zijn Pilates trainingen (op specifiek daarvoor ontworpen apparaten) een ideale aanvulling op het trainingsprogramma. Door de weerstanden in het apparaat wordt je lijf en je brein uitgedaagd op het gebied van kracht, aansturing en lenigheid. In Canada traint iedere schaatser(ster) op deze apparatuur. Uniek dat we dit in Dordt ook kunnen aanbieden!

Blessurebehandeling

Helaas komt het ook voor dat er door valpartijen, snelle groei, wedstrijdspanning of (tijdelijke) overbelasting blessures ontstaan. Is zo een situatie kunnen we snel handelen omdat we altijd in de buurt zijn en korte lijnen hebben met de trainsters.

Trainster Nicole :“Ik kan eigenlijk alleen maar aangeven dat wij erg blij zijn met de samenwerking met jullie en wij een enorme meerwaarde zien in deze aanpak. Daarnaast werken de duidelijke communicatie en korte lijnen voor alle partijen erg prettig en kunnen wij als coaches snel schakelen maar worden sporters ook snel en effectief geholpen waar nodig.”

Net als Nicole zijn wij ook erg blij met deze samenwerking omdat we zien dat de kinderen echt stappen maken in hun ontwikkeling, mooie prestaties neerzetten en het aantal blessures hebben kunnen terugbrengen in het afgelopen seizoen.

Wil je meer informatie over de begeleiding van jouw sportvereniging, team of ben je op zoek naar individuele sportbegeleiding neem dan contact met ons op.