Sportrevalidatie

Snelle en verantwoorde sportrevalidatie onder de beste begeleiding

Ben je geblesseerd geraakt of heb je een operatie ondergaan? Bij Top Performance Delta werken we intensief aan jouw revalidatie met een team van sportfysiotherapeuten, performance specialisten en fysieke trainers. Daarbij maken we gebruik van een bewezen effectief driefasenplan, bestaande uit hydrotherapie, medische- en sportspecifieke training.

Fases sportrevalidatie

Snelle start: hydrotherapie (fase 1)

Uniek is, dat we kunnen starten met hydrotherapie: oefenen in een zwembad met minimale druk op je gewrichten. Het warme water bevordert de bloedtoevoer en maakt bewegen gemakkelijker. Omdat je gewrichten zo minder zwaar worden belast, kun je in een eerder stadium aan je conditie gaan werken en intensievere krachtoefeningen doen. Hierdoor ben je uiteindelijk eerder klaar om weer te gaan sporten.

Kracht herwinnen: medische training (fase 2)

Dankzij hydrotherapie start je de medische fase met een voorsprong. Onder persoonlijke begeleiding trainen we mobiliteit, stabiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. We besteden aandacht aan de belastbaarheid van het hele lichaam en niet alleen van het geblesseerde lichaamsdeel. Zo kun je sneller door naar de sportspecifieke revalidatiefase.

Terugkeer in de sport: sportspecifieke training (fase 3)

In de eindfase begeleiden we je bij de terugkeer in jouw sport. De focus ligt nu volledig op sportspecifieke oefenschema’s die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. Omdat de overgang van begeleid trainen naar sporttrainingen vaak als lastig wordt ervaren, kunnen we je ook na je revalidatie nog begeleiden op het veld of in de sporthal bij jou in de buurt.

Na je revalidatie

Ook als je weer veilig je sport hebt hervat, helpen we je het maximale uit jezelf te halen. Veel sporters zetten na hun revalidatie daarom hun performance training bij ons voort. Daartoe bieden we verschillende programma’s, bijvoorbeeld om je prestaties te verbeteren en blessures in de toekomst te voorkomen. We kennen jou en je specifieke situatie van buiten en weten dus precies wat je nodig hebt om sneller, sterker en beter te worden.

Deskundige begeleiding

Je wordt persoonlijk begeleid door de beste specialisten. Onze professionals hebben meer dan 20 jaar ervaring, zijn master in (sport)fysiotherapie en zijn stuk voor stuk opgeleid als performance specialist. Ze volgen regelmatig scholing van internationale specialisten in het vakgebied en verzorgen bijscholing voor hun collega’s in Nederland. Daardoor lopen we altijd voorop in sportrevalidatie.

 

 

Heb je vragen over jouw revalidatie na een blessure of operatie?

Neem contact op met ons team van specialisten en ontvang persoonlijk advies.

Ralph Nieuwenhuizen prestatieverbetering

“Omdat ze gekozen hebben voor het beste materialen en met de juiste schema’s kon ik optimaal mijn sportrevalidatie doen en daarmee met gerichte krachttraining  mijn prestaties als atleet verbeteren.”

Ralf Nieuwenhuizen 800 meter loper