Training in voorbereiding op een operatie

Training in voorbereiding op een operatie

 

15134802_1394497587228732_7234591364122070230_nMensen die fit zijn herstellen sneller en beter na een operatie. Overgewicht, diabetes en COPD zijn voorbeelden van aandoeningen die het herstel negatief beïnvloeden. Veel chirurgen adviseren hun patiënten om voor de operatie te werken aan hun fitheid, een zogenaamd pre-operatief traject te volgen. Hierin kunnen wij je helpen, wij maken gerichte programma’s zodat je zo fit mogelijk bent ten tijde van de operatie.

Traject

Om een optimaal effect te bereiken duurt een traject minimaal 12 weken. We starten met een intake waarna we samen het traject gaan bepalen wat je moet volgen om je doel te bereiken. Vaak zijn de doelen gewichtsvermindering, conditieverbetering of spierkracht toename. De trainingen die we voor je samenstellen worden op onze locaties uitgevoerd, dit kan individueel of in groepsverband bij het Topfit programma en bij onze locatie in de Sportboulevard Dordrecht is er training in verwarmd water. Daarnaast krijg je een persoonlijk beweegadvies en huiswerkoefeningen.

Vergoeding

Het pre- operatieve trainingstraject kan particulier of door de verzekering betaald worden. Er zijn zorgverzekeraars die een pre-operatief traject vergoeden. Bij sommige aandoeningen is er sprake van een zogenaamde chronische indicatie waardoor de zorgverzekeraar dit voorbereidingstraject vergoed uit de basis verzekering.

Voor meer informatie of aanmelden kun je ons contactformulier gebruiken.

Vragen?

Neem direct contact met ons op!