Verbeter je golf swing met stabiliteits- en krachttraining

Wil jij indrukwekkende ballen slaan op de green? Met een stabiliteits- en krachttrainingsprogramma naast je golftrainingen verbeteren je prestaties in een razend tempo.

Golf swing

Golf is een ketensport: stabiliteit, kracht en lenigheid in heel je lichaam bepalen je prestatie. Voor het effectief trainen van je swing is meer nodig dan louter meer uren maken op de golfbaan. De trainingsprogramma’s van de toppers die op dit moment strijden om de titel tijdens de U.S. Open bestaan ook voor een aanzienlijk deel uit stabiliteit, (snel)kracht en lenigheidstrainingen.

Bij de swing komt de versnelling uit de heupinzet. De spieren die deze heupinzet met name mogelijk maken zijn de bilspieren en de schuine buikspieren. Extra training van deze spieren zorgt ervoor dat je de swing technisch beter kan uitvoeren en harder kan slaan. De meeste rotatie vindt plaats ter hoogte van de heupen en bovenrug. Veel mensen zijn op deze plaatsen flexibiliteit verloren en kunnen de gevraagde beweging niet uit de heupen en bovenrug halen. Dit verkeerde bewegingspatroon zorgt ervoor dat er teveel rotatie en beweging uit de lage rug wordt gehaald met pijn of een verkeerde swing als gevolg. Oefeningen ter bevordering van de flexibiliteit van heupen en bovenrug in combinatie met het versterken van de schuine buikspieren helpen je pijnklachten aan de rug te voorkomen en een technisch juiste swing te maken.

Golf movement screening

Om resultaatgerichte oefenprogramma’s op te stellen is het belangrijk dat je lichaam wordt getest op jouw verbeterpunten in relatie tot de golfsport, de ‘zwakke schakels’. We doen dit met The Golf Matrix, een movement screening speciaal ontwikkeld voor golfers. Op basis van de testresultaten wordt een individueel trainingsprogramma opgesteld met specifieke oefeningen gericht op het verbeteren van jouw golfprestaties. Door middel van coaching in ons Performance Center en gerichte (online) oefeningen voor thuis die je op je telefoon of tablet kunt openen, helpen we je gegarandeerd vooruit!

Wil je meer informatie over het verbeteren van je golfprestaties? Neem contact op met onze performance specialisten en ontvang persoonlijk advies.